ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ενδοκρινολογίας

Το ενδοκρινολογικό εργαστήριο, χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες εργαστηριακές τεχνικές, έχει τη δυνατότητα να εκτελεί με μεγάλη ακρίβεια τις ορμονικές εξετάσεις και τεστ, που θα βοηθήσουν τον κλινικό ιατρό να βρει τα αίτια της υπογονιμότητας και να κατευθύνει το ζευγάρι στην κατάλληλη γι΄αυτόν θεραπευτική πρόταση.

Στον άνδρα, ελέγχονται τα επίπεδα προλακτίνης, οιστραδιόλης, κορτιζόλης αλλά και των εκκρινόμενων από την υπόφυση και υποθάλαμο ορμονών FSH, LH που ρυθμίζουν την παραγωγή τεστοστερόνης από τους όρχεις. Φυσικά, ελέγχονται τα επίπεδα τεστοστερόνης, η οποία είναι η βασική ορμόνη που καθιστά δυνατή την ωρίμανση των σπερματοζωαρίων.

Στη γυναίκα, εξετάζονται όλες οι ορμόνες του ορμονικού άξονα που ελέγχει την ωοθυλακιορυξία (οιστρογόνα,  προγεστερόνη, FSH, LH, προλακτίνη, DHEA-S, ανδροστενεδιόνη, τεστοστερόνη, θυρεοειδικές ορμόνες) καθώς επίσης η αντι-μυλεριανή ορμόνη (AMH) η οποία αποτελεί το μόνο αξιόπιστο δείκτη που αντικατοπτρίζει τα αποθέματα καλής ποιότητας ωοθυλακίων (‘’ρεζερβουάρ’’) που υπάρχουν στις ωοθήκες της γυναίκας.

Ο ορμονικός έλεγχος για το ζευγάρι αποτελεί μία ανώδυνη διαδικασία, απλή αιμοληψία που πραγματοποιείται κατόπιν σύστασης του ιατρού.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα των ορμονών, συγκρίνονται με τις αντίστοιχες τιμές αναφοράς και στη συνέχεια, ο κλινικός γιατρός κατευθύνει το ζευγάρι προς την κατάλληλη θεραπεία της υπογονιμότητας.